Indløbskurven er tom

Typer & tegn

Lagerstatus: På lager

125,00 DKK

Udstillingskatalog i forbindelse med udstillingen af Austin Grandjeans grafiske arbejder gennem 40 år. 1994


Austin Grandjean er udlært typograf med en stærk grafisk sans. I mere end 40 år satte han sit præg på bogomslag, tidsskrifter og lignende.  Han blev ansat på forlaget Gyldendal i 1954 kun 23 år gammel. Med formater, materialer og markant typografi var han med til at sætte den grafiske dagsorden i en menneskealder. Grandjean skabte bl.a. de første publikationer af Louisiana Revy. ”Først og sidst er Austin et øjemenneske, hungrende efter og nærende sig ved visuelle indtryk, og lykkelig for at kunne gestalte nye billeder til brug for andre mennesker”, skrev Knud W. Jensen i sit forord. Særligt formatet var afgørende for den grafiske løsning, hvor omslaget for det meste blev mat for ikke at reflektere lyset. Austin Grandjean var også tilknyttet Ekstra Bladet som avisdesigner.


Kataloget  indeholder adskillelige af Austin Grandjeans bogomslag bl.a. har han formgivet Erik Aalbæk Jensens Perleporten, Leif Panduros Øgledage og Karen Blixens Syv Fantastiske Fortællinger.

Typer & tegn
Klik for at se større billede

Flere visninger

Udgivet 1994
Sider 80
Forfatter Knud W. Jensen, Gunnar Jespersen, Jørgen Gustava Brandt, Per Saugman, Hans Edvard Nørregård-Nielsen, Colin Banks, Peter Gyllan, Godfred Hartmann, Torben Skov
ISBN 87-7023-551-1