Indløbskurven er tom

Sådan set ...

Lagerstatus: På lager

140,00 DKK

Erindringer fra og om Det Kgl. Bibliotek Indsamlet og udgivet i anledning af 200-års jubilæet for bibliotekets åbning for publikum.


Sådan set - er en med direktør Erland Kolding Nielsens ord, oplysende og underholdene antologi med erindringer, hvor biblioteksansatte og bibliotekets brugere har fået plads til frit at fortælle om deres oplevelser på biblioteket.


Forfatter, fhv. leder af Kvinfo og tidligere ansat ved biblioteket Nynne Koch skriver f.eks. ”Bøger var lykken. Det kgl. Bibliotek var et uudtømmeligt skatkammer. For første gang syntes jeg, at jeg for alvor forstod, hvad ordet ”Kultur” var for noget. (…) Men hjemme var ”kultur” på en måde blevet til bvadr-ord for mig, noget der var så traditionelt og pænt og artigt, at jeg nødvendigvis måtte gøre oprør mod det. (…) Men i Det kgl. Bibliotek fik litteraturen et helt andet perspektiv. Den rette sammenhæng faldt på plads med et smæld. Jeg blev klar over, at kultur er oprør”, skriver Nynne Koch i sin muntre hyldest til en særlig arbejdsplads.


Udover Nynne Koch er der bl.a. kapitler af Jens Glebe Møller, Thorkild Kjærgaard og Bjørn Oechsner.

Sådan set ...
Klik for at se større billede

Flere visninger

Udgivet 1993
Sider 215
Forfatter Harald Ilsøe
Sprog Dansk
ISBN 87-7023-619-4