Indløbskurven er tom

Musiksamlingerne på Det Kgl. Bibliotek

Guides 3

Lagerstatus: På lager

100,00 DKK

Anne Ørbæk Jensens guide gennemgår over 674 sider musiksamlingernes historie og indhold – både de store hovedsamlinger af trykte noder og manuskripter samt de mange særsamlinger som f.eks. Orkesterbiblioteket og de talrige arkiver og samlinger efter snart sagt enhver, der har været noget ved musikken hertillands.


Bogen beskriver systematisk over 60 særsamlinger; deres indhold, herkomst, historie, omfang m.m.m. – og ikke mindst hvordan man kan finde rundt i dem og komme til at benytte deres noder, hvad enten det er til brug for koncertopførelser eller i forskningsøjemed.


Ethvert aspekt af dansk musikliv er dækket – lige fra Niels W. Gades og Carl Nielsens samlinger til f.eks. Horslunde og Omegns sangforening og fra Det Kongelige Teater til Bror Kalles Kapel – og bogen afspejler dermed den stærkt sammensatte karakter af bibliotekets musiksamlinger, der igen afspejler en rig og varieret dansk musikkultur fra de ældste tider til årtusindskiftet.


Bogen er forsynet med et afsluttende kapitel fuld af nyttig information for enhver, der beskæftiger sig seriøst med musik: her guides læseren igennem de mange ressourcer, som er centrale for faget. Endelig er bogen forsynet med flere registre, som hurtigt viser vej ind i de informationsmættede sider.

Musiksamlingerne på Det Kgl. Bibliotek
Klik for at se større billede

Flere visninger

Udgivet 2018
Sider 674
Forfatter Anne Ørbæk Jensen
Sprog Dansk
ISBN 978-87-7023-151-0
ISSN 2445-7825 (guides...)