Indløbskurven er tom

H.C. Andersen og familien Wulff

En samling breve 1823-1875

Lagerstatus: På lager

100,00 DKK

Da H.C. Andersen i 1819 kom til København, var det hans mål at blive noget ved teatret. Men som tiden gik, indså han, at han hverken havde en fremtid som balletdanser, sanger eller skuespiller. I stedet gav han sig til at skrive skuespil og med tragedien Alfsol i lommen introducerede han sig hos søofficeren og Shakespeareoversætteren P.F. Wulff. I hans hjem og familie fandt Andersen, som han skriver i Mit Livs Eventyr, "et sandt Hjem". Fru Wulff blev nærmest som en moder for ham i skoletiden i Slagelse og Helsingør. Hun var altid parat til at trøste og støtte ham, men hun var heller ikke bange for at sige ham sandheden, når hun syntes, at han klagede for meget, eller hans drømme blev for højtflyvende. H.C. Andersen blev også en nær ven med børnene og senere også børnebørnene i familien. Hans brevveksling med datteren Henriette Wulff, der blev udgivet i 1959, er en af de vigtigste kilder til forståelsen af hans liv og digtning.
Med søofficeren og komponisten Chr. Wulff fik han et venskab, der også affødte et samarbejde om syngestykket Den anden April. Og hos Ida, der var gift med arkitekten Jørgen Hansen Koch, fandt han den hjemlige hygge, som han så ofte savnede.
Med H.C. Andersen og familien Wulff. En samling breve 1823-1875, der tæller 193 breve, afsluttes arbejdet med udgivelsen af H.C. Andersens breve fra og til familien Wulff. Den kan læses som et værdifuldt supplement til Andersens selvbiografier, hvor man følger den unge digterspire fra skoletiden til verdensberømt eventyrdigter.


Udgivelsen er opdelt i 2 bind.

H.C. Andersen og familien Wulff
Klik for at se større billede

Flere visninger

Udgivet 2010
Sider 364 + 287
Forfatter Kirsten Dreyer
Sprog Dansk
ISBN 978-87-12-04604-2