Indløbskurven er tom

Eiler Krag

Lagerstatus: På lager

99,00 DKK

Tegneren Eiler Krag viste sin fænomenale evne for menneskeskildring i så forskellige publikationer som Arbejdsgiveren og Land og Folk. Han spændte fra satiren til den nænsomt iagttagne hverdagsskæbne . 

Eiler Krag levede fra 1908 til 1991, han gik på Kunstakademiet 1929-35, men allerede fra 1933 lagde han ud som bladtegner med illustrationer til Socialdemokraten og Hjemmets Søndag. Han var også en fremragende maler, hvilket det berømte portræt af Aksel Larsen i Folketinget vidner om. "Men jeg holder altså mere af tegneriet end af maleriet", sagde han. "Jeg kan bedre lide at lave en tegning, som 140.000 mennesker ser i dag og som måske bliver smidt i papirkurven på redaktionen i morgen." Heldigvis blev det meste gemt! I over 50 år leverede han tegninger til snart sagt alle formål. Hans reportagetegninger og politiske karikaturer udleverer på lige kærlig og ublid måde regeringerne Anker Jørgensen og Poul Schlüter. Hans evne til lynsnart at fange den karakteristiske og udtryksbærende bevægelse kommer til udtryk i hans teatertegninger, især ballettegningerne. I Billed-Bladet demonstrede han sit mesterskab i at skabe drama med tuschpenslen i illustrationerne til Palle Laurings Danmarkshistorie. Eiler Krag mestrede også bogillustrationens svære kunst og han leverede poetiske skildringer af kærlighedslivet fra den rene livsudfoldelse til tegneserien om den snu og beregnende Casanova. 

Bogen er udgivet i forbindelse med udstillingen af Eiler Krags arbejde. Den er redigeret af Claus Olsen og har artikler af Claus Seidel, Claus Olsen, Else Bülow, Ebbe Kløvedal Reich, Ritt Bjerregaard, Uffe Ellemann-Jensen og Eiler Krag selv. Den er gennemillustreret i sort/hvidt og farver.

Eiler Krag
Klik for at se større billede

Flere visninger

Udgivet 2003
Sider 108
Forfatter Claus Seidel, Claus Olsen, Else Bülow, Ebbe Kløvedal Reich, Ritt Bjerregaard, Uffe Ellemann-Jensen og Eiler Krag. Redaktion: Claus Olsen
Sprog Dansk
ISBN 87-7023-554-6