Indløbskurven er tom

Amalie Meldahl - Mine Erindringer om Fru Heiberg

Lagerstatus: På lager

100,00 DKK

Amalie Meldahls erindringer om Johanne Luise Heiberg udkommer her for første gang i sin helhed. De giver et utroligt levende og fascinerende billed af fru Heiberg, som er en af dansk teaterhistories berømteste skikkelser.


Amalie Meldahl (1838-1906) skrev i 1905 sine erindringer om Johanne Luise Heiberg, som hun lærte at kende i 1860. Amalie Meldahls datter, Helga Stemann, bragte senere brudstykker af erindringerne i sit store værk Ferdinand Meldahl og hans venner (1926-32). Erindringerne har jævnligt været citeret i litteraturen om Heiberg'erne, men først nu udgives de i deres helhed. Anledningen er 200 året for Johanne Luise Heibergs fødsel.


Cand.phil. Kirsten Dreyer er seniorforsker på Det Kgl. Bibliotek og formand  for Heiberg-Selskabet. Hun er specialist i dansk kulturliv i 1800-tallets første halvdel og har skrevet en lang række artikler om guldalderen. Kirsten Dreyer har udgivet Kamma Rahbeks brevveksling med Chr. Molbech1, men har især gjort sig bemærket med udgivelsen af H.C. Andersen-korrespondancer, senest H.C. Andersen og familien Wulff 2 samt en H.C. Andersen brevbiografi på www.kb.dk


 


1. Udgivet på Museum Tusculanums Forlag
2. Udgivet på Gads Forlag

Amalie Meldahl - Mine Erindringer om Fru Heiberg
Klik for at se større billede

Flere visninger

Udgivet 2012
Sider 131
Forfatter Amalie Meldahl
Sprog Dansk
ISBN 978-87-7023-090-2